Šeštadieniais pietums gaminu
picą (beveik atsikratėme įpročio „nesveika pica penktadieniui" – turiu galvoje
pirktinę picą, kurią anksčiau pirkdavome, kad nereikėtų gaminti). Taigi, ir
šiandien pica jau pakeliui į orkaitę. Bet...apsižiūrėjau, jog nebėra
fermentinio sūrio! Sėdžiu lyg stabo ištikta. Sūrio teks lukterti, nes esu namie
tik su Vincuku, o automobilis, kuriuo dalijamės, šiuo metu kitam miesto gale.
Beje, picą šeštadieniui pradėjau
kepti dėl azarto, norėdama išbandyti vis kitokį picos padą. Būtent padas
pirktinėje picoje mane labiausiai nuvilia.. Išbandžiau bent 4 pado variantus,
kol nusprendžiau, kuris geriausias (ne tik skaniausiai iškepa, bet ir pagaminamas
paprasčiausiai, ir net jei picos gabalėlis lieka, vėliau jį pašildžius, padas
netampa neįkandamu, o išlieka toks pat minkštas ir skanus).
Tai – varškinis picos padas (šį receptą gavau iš Astos, labai labai
seniai, radau jį savo receptų sąsiuvinyje. Kiti panašūs receptai internete yra
be margarino. Galvoju, kad be jo padas nebūtų toks skanus)
Imu maždaug 200g varškės (beriu
iš akies, iš 500g maišelio, nesveriu)
1 kiaušinį,
100g margarino
Žiupsnelį druskos ir apie
šaukštelį cukraus
Miltų – tiek, kad tešla gražiai
minkytųsi ir patogiai išsikočiotų.
Viską sudedu, gerai suminkau,
tada dedu ant kepimo popieriaus ir iškočioju keturkampį paplotį. Jį kloju į
kepimo skardą (toks kiekis produktų kaip tik pakankamas vienai didelei picai,
per visą skardą).
Padą ištepu pomidorų pasta
(tiksliau, iš jos pasigamintu padažu), kartais – majonezu ir/ar garstyčiomis.
Laikas įdarui. Mūsų
mėgstamiausi: pakepintas mėsos faršas, virta kalakutiena arba tiesiog smulkiai
supjaustyta sardelė (norvegai ant pakuotės rašo, kad sardelėse yra apie 60%
mėsos... skonis jų tikrai neblogas, o Jovaras labiausiai ir mėgsta tokią picą).
Žinoma, dedamas vienas iš šitų trijų variantų. Visada dedu daug svogūno,
pjaustyto plonais pusžiedžiais. Kartais – šampinjonų. Visada – paprika ir
pomidorai. Taip pat mano labai mėgstami saulėje džiovinti pomidorai, kurie
suteikia išskirtinį skonį. Kartais – alyvuogės arba ananasai (tinka su
kalakutiena). Ant viršaus gausiai barstau sūrio.
Šiandie taip jau gavosi, kad
picą beveik visą pagaminau, ir tik tada apsižiūrėjau, kad nėra sūrio. Jaučiuosi
nekaip. Laukimas mane žlugdo. Ypač kai pilvas gurgia.
Kaip įdomu, kad šiemet tas mano
pilvas pernelyg dažnai gurgia. Kažin, ką tai galėtų reikšti.
Beje, kartais dėdama įdarą
pritrūkstu fantazijos, nes juk produktai kartojasi. Niekad nebuvau didelė
picerijų mylėtoja, tai ir kitų įdaro variantų nežinau... Būčiau dėkinga, jei
pasidalytumėt skaniais ir išbandytais įdarų receptais. Jūros gėrybės netinka,
nes jas namuose tik aš viena tevalgau. O gamintis picos atskirai sau kol kas
man nešovė į galvą. Gal ir be reikalo J
|