Pastarosiomis dienomis jaučiuosi
ypatingai daug užsiėmusi visokių veiklų ir darbų. Kartais atrodo, diena tik tik
prasidėjo, o jau žiūriu, kad baigiasi... Tad pamaniau, kad šeštadienio
dienoraščiui nerašysiu nieko naujo (nors minčių, ką papasakoti, oj kiek
kunkuliuoja galvelėje). O tiesiog kviečiu pasilepinti skaniu, paprastu ir
greitu maistu (čia prisimenu juokingą posakį: „ Skanu, pigu ir sveika" J)
Sugalvojau pristatyti Jums savo
mėgstamas, labai greitas ir labai skanias salotas – Morkų su apelsinais.
Labai tinka iškrovos dienai,
vakarienei, ar šiaip atsigaivinimui.
Trims porcijoms aš imu 3 gana nemažas
morkas, vieną didesnį obuolį ir vieną apelsiną. Dar pakepinu aliejuje
saulėgrąžas (gerą saują), ir visas salotas dar apšlakstau trupučiu aliejaus –
alyvuogių arba sezamų (skonis šiek tiek skiriasi).
Kitas šiandienos receptas – avižiniai
sausainėliai (vadinu juos avižukais),
antras dublis (pirmasis buvo nelabai vykęs, tad receptą teko modifikuoti). Šį
kartą sausainėliai išėjo LABAI skanūs, trapūs, saldūs, ir, sakyčiau, visai
dailūs J
Iškepti juos tikrai paprasta ir greita.
Reikia 150g margarino ištirpinti keptuvėje ir berti avižų dribsnius. Aš bėriau
iš akies (pagal receptą dariau pirmą kartą, ir dribsnių buvo ryškiai per daug,
todėl jie nesulipo pakankamai). Šį kartą dribsnių bėriau tiek, kad jie visi
truputį įsigertų to margarino, apsiriebaluotu ir truputį pagelstų. Atskirai
suplakiau 2 kiaušinius su 150g cukraus (kitą kartą bandysiu su medum) ir vienu
šaukštu riebios rietinės. Pagardinti avižukus galima įvairiom sėklom, sezamais,
džiovintais vaisiais. Aš šitoj vietoj pafantazavau ir kai ką padariau su tais
visais pagardais (dėjau sezamą, saulėgrąžas, moliūgų sėklas,graikinius riešutus
ir migdolus) – tebūnie tai mano mažytė kulinarinė paslaptis. Razinų nedėjau – man jos negražiai žiūrisi
iškeptam sausainėlyje, kaip kokios spiros J J J Visa masė gavosi gerai sulipusi, ne per tiršta, dėjau su šaukštu
ant kepimo popieriaus tokius blynukus ir kepiau apie 10min įkaitintoje
orkaitėje.
Jau esu numačiusi kitai savaitei,
Jovarui į mokyklos šventę, prikepti tokių gražių ir skanių sausainių pagal dar
vieną naują receptą. Kaupiuosi tam, nes tokie dailūs kepiniai man nėra
kasdienybė. Taip pat greitu laiku (na, gal šią vasarą) labai norėčiau iškepti
medaus tortą. Artėja Smiltės gimtadienis. Kai jai sukako vieneri, kepiau savo
pirmąjį medaus tortą. Labai norėčiau iškepti ir 15-to gimtadienio proga. Tik kad
Smiltės šalia neturiu... Teks palaukti,
kol atvažiuos pas mus J
|