Friday, 2024-05-03, 9:06 AM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

IEVA GALLERY


Publisher

Main » Articles » 2011 dienoraštis/diary2011/dagbok2011 » birželis/jun

Skanėstai šeštadieniui. Birželio 18 d.

Pastarosiomis dienomis jaučiuosi ypatingai daug užsiėmusi visokių veiklų ir darbų. Kartais atrodo, diena tik tik prasidėjo, o jau žiūriu, kad baigiasi... Tad pamaniau, kad šeštadienio dienoraščiui nerašysiu nieko naujo (nors minčių, ką papasakoti, oj kiek kunkuliuoja galvelėje). O tiesiog kviečiu pasilepinti skaniu, paprastu ir greitu maistu (čia prisimenu juokingą posakį: „ Skanu, pigu ir sveika" J)

 

Sugalvojau pristatyti Jums savo mėgstamas, labai greitas ir labai skanias salotas – Morkų su apelsinais.

Labai tinka iškrovos dienai, vakarienei, ar šiaip atsigaivinimui.

Trims porcijoms aš imu 3 gana nemažas morkas, vieną didesnį obuolį ir vieną apelsiną. Dar pakepinu aliejuje saulėgrąžas (gerą saują), ir visas salotas dar apšlakstau trupučiu aliejaus – alyvuogių arba sezamų (skonis šiek tiek skiriasi).

 

Kitas šiandienos receptas – avižiniai sausainėliai (vadinu juos avižukais), antras dublis (pirmasis buvo nelabai vykęs, tad receptą teko modifikuoti). Šį kartą sausainėliai išėjo LABAI skanūs, trapūs, saldūs, ir, sakyčiau, visai dailūs J

Iškepti juos tikrai paprasta ir greita. Reikia 150g margarino ištirpinti keptuvėje ir berti avižų dribsnius. Aš bėriau iš akies (pagal receptą dariau pirmą kartą, ir dribsnių buvo ryškiai per daug, todėl jie nesulipo pakankamai). Šį kartą dribsnių bėriau tiek, kad jie visi truputį įsigertų to margarino, apsiriebaluotu ir truputį pagelstų. Atskirai suplakiau 2 kiaušinius su 150g cukraus (kitą kartą bandysiu su medum) ir vienu šaukštu riebios rietinės. Pagardinti avižukus galima įvairiom sėklom, sezamais, džiovintais vaisiais. Aš šitoj vietoj pafantazavau ir kai ką padariau su tais visais pagardais (dėjau sezamą, saulėgrąžas, moliūgų sėklas,graikinius riešutus ir migdolus) – tebūnie tai mano mažytė kulinarinė paslaptis. Razinų nedėjau – man jos negražiai žiūrisi iškeptam sausainėlyje, kaip kokios spiros J J J Visa masė gavosi gerai sulipusi, ne per tiršta, dėjau su šaukštu ant kepimo popieriaus tokius blynukus ir kepiau apie 10min įkaitintoje orkaitėje.

 

Jau esu numačiusi kitai savaitei, Jovarui į mokyklos šventę, prikepti tokių gražių ir skanių sausainių pagal dar vieną naują receptą. Kaupiuosi tam, nes tokie dailūs kepiniai man nėra kasdienybė. Taip pat greitu laiku (na, gal šią vasarą) labai norėčiau iškepti medaus tortą. Artėja Smiltės gimtadienis. Kai jai sukako vieneri, kepiau savo pirmąjį medaus tortą. Labai norėčiau iškepti ir 15-to gimtadienio proga. Tik kad Smiltės šalia neturiu... Teks palaukti,  kol atvažiuos pas mus J

Category: birželis/jun | Added by: ievagallery (2011-06-18)
Views: 742 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]



Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

free counters
Entries archive