Tuesday, 2018-12-18, 7:59 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

IEVA GALLERY


Publisher

Main » Articles » DAGBOK PÅ NORSK

Om portugisisk kaffe. Del 2

På slutten av ferien forsto vi at Portugal er et land med veldig god kaffe og veldig dårlig trafikk. Men... om alt dette fra begynnelsen...

Hver morgenen drakk vi kaffe i en kafe, som vi  fant i den byen hvor vi overnattet. Også i kafeer som var på vår vei mellom byene. Og det var så fantastisk! Kaffen var alltid velsmakende, velduftende og sterk. Selvfølgelig drakk vi alltid en dobbel kaffe fra  et stort krus. De fleste av portugisene drikker kaffe fra  KJEMPE SMÅ kopper. Vanglivis løper de inn i en kafe, bestiller denne liten koppen, drikker espressoen sin stående med en gang og så løper de videre. I Portugal så jeg mange flere små kafeer enn i  noe annet land. Til og med i de små landbyene som ligger langs Atlantehavskysten, ligger det minst to kafeer-kafeterier i hver by. Du kan her få en kaffe,  ferske horn (croissanter) og minst en varmrett. Og der kan du alltid treffe lokale kunder som for eksempel leser aviser mens de drikker kaffen sin. Det ser ut som det er egne små bedrifter,  men det er vanskelig å forstå hvordan de overlever... Oftest står en gammel mann ved en bar, og en gammel kvinne er på kjøkken. Ingen kan engelsk, men de fleste forstår hva DOBBEL KAFFE betyr. Vi lærer oss fort flere viktige ord: leite (melk) og cha (te). Jeg begynner til og med å samle sukkerpakker fra de forskjellige besøkte kafeene og det blir veldig gøy J Jeg samlet mange sukkerpakker gjennom ferien, fordi de gir 2 pakker til en kopp, men jeg bruker bare en pakke. Den samlingen er et fint minne om mange velsmakende kopper på kaffeene.

Forresten, selv om portugisere ikke kan engelsk, er det en veldig god service i kafeer. De bruker ikke et vanlig ¨amerikansk smil¨ , men du kan føle at de er glad i sin lille enkle virksomhet, og at de er glad i hver kunde som kommer. Og det er veldig bra, synes jeg.

Category: DAGBOK PÅ NORSK | Added by: ievagallery (2012-02-02)
Views: 646 | Tags: portugal, café | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

free counters
Entries archive