Friday, 2018-11-16, 9:45 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

IEVA GALLERY


Publisher

Main » Articles » DAGBOK PÅ NORSK

En ferie i Portugal, del 1. 23.november 2011

Jeg begynner å fortelle om ferien vår i Portugal. Jeg skal ikke fortelle om de objekter som vi så, fordi det er lett å finne masse informasjon om Portugal på internett. Jeg skal fortelle om hva som skjedde med oss og hvordan vi følte oss i Portugal, hvilke mennesker vi traff  og hvilke eventyr vi opplevde.

På det første flyet til Frankfurt mistet vi bankortene våre. På Lisbon lufthavn kunne vi ikke finne sete til vincentas, som måtte fly som  spesialbagasje. Vi fant det endelig, og tok drosje til hotellet. Det var blitt natt allerede, alle var slitne, unntatt vincentas. Han sov 3 timer  på flyet fra Frankfurt til Lisbon, så nå begynte han å danse, prate og leke... Vi sov ikke så mye den natten. Vincentas våknet flere ganger og klappet med hendene i mørket.

Neste morgen gikk vi ut for en tur rundt i byen. Hvis noen spør meg om å beskrive Lisboa i flere ord,ville jeg sagt at lisboa er som en solrik og  spettet pyjamas. Flisene på husfasader - gamle, men fortsatt fargerike og spettete. Det minte meg om en gammel pyjamas som har blitt vasket tusen ganger i livet sitt. Sola skinte og det var 23 grader. Vi besøkte mange turistattraksjoner i byen (se bilder). Hadde en fin førstedag av ferien. 

takket i den største kirke i Lisbon

en utsikt fra heisen Santa Justa


Til kveldsmat spiste vi brie ost og svarte oliven. Olivene var veldig gode, mye mye bedre enn de som vi kjøper i Norge eller i Litauen. Vi spiste også fullmodne mango og papaya for  første gang i livet.. Jeg likte smaken på fruketen men likte ikke å servere de, fordi de hadde masse juice og frø (papaya), og var veldig myke. De luktet ganske rart. Men smaken var kjempegod, mye mye bedre en de frukter som vi kjøper i Norge eller i Litauen :) og selvfølgelig begynte vi 'vin odisea' her. Det er masse forskjellige typer  vin i Portugal, så vi prøvde å smake så mye vin som vi kunne, daglig.

heisen Santa Justa

en hoved gate i Lisbon

Siri, takk for redigering!

Category: DAGBOK PÅ NORSK | Added by: ievagallery (2012-01-07)
Views: 878 | Comments: 1 | Tags: portugal, ferie, santa justa, lisbon | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

free counters
Entries archive