Sunday, 2017-09-24, 8:30 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

IEVA GALLERY


Publisher

Main » Articles » 2013 DIENORAŠTIS/DIARY/DAGBOK » vasaris/februar

Fransk løkkake. Prancūziškas svogūnų pyragas. 20.02.2013
Savo recepto šį kartą nesukūriau. Nuoroda čia. Nepamenu, ar jau nesu dėjusi anksčiau.
Man belieka tik girti, girti ir girti šį pyragą. Labai paprasta pagaminti. Sąlyginai pigu (pagrindinis ingredientas - svogūnų galvos, jos tikrai pigios). Nerealiai skanu. Vincentas, ir tas valgė, manydamas, kad čia "normalus" pyragas :)
Tiem, kas nemėgstate svogūnų pjaustyti ir baisiai ašarojat - aš lupu svogūnus ir dedu į puodą su vandeniu. Jame pamirkę, ir pjaustomi su šaltu vandeniu sudrėkintu aštriu peiliu nespėja skleisti savo eterinių aliejų, taigi, praktiškai netenka ašaroti. Na, žinoma, svogūnas svogūnui nelygu. Tuomet galite dalintis svogūnų pjaustymo ceremoniją su antrom pusėm, paūgėjusiais vaikais, močiutėm ar kaimynais :)
O man, kadangi Gavėnia, ir bandau laikytis pasninko, t.y. nuoširdžiai vengiu bent jau mėsos, tai šis receptas prie visų kasdienių salotų buvo išsigelbėjimas. Jau daugiau kaip savaitė sukuosi su pusiau vegetariškais, na, bent jau nemėsiškais receptais, ir kol kas nenusivyliau.
Kurią dieną aprašysiu apkepą, kurį išgalvojau pati. Pavyko puikiai, tad mielai pasidalinsiu.
Na, o dabar bandysiu išversti svogūnų pyrago receptą į norvegų kalbą, nes pagooglinusi nieko panašaus norvegiškai neradau. Būtų gaila, jei norvegės neišbandytų tokio recepto :)

P.S. Šiandien buvom kine, žiūrėjom "Vargdieniai" (Les Miserables). Kadangi kadaise V. Hugo knygą "Vargdieniai" ryte prarijau su didžiausiu malonumu, tai man filmas tikrai patiko. Kostiuminė muzikinė drama. Daug gražių dainų, įdomūs kostiumai, ir toks pusiau teatrinis filmas. Rekomenduoju, kam apskritai patinka muzikiniai filmai.

Siden denne kaken er veldig deilig, enkel å lage, ganske billig og passer til fastetid, bestemte jeg å oversette oppskriften for at noen av mine norske venner kunne prøve å bake den en dag :)

Fransk løkkake

Deig:
1 glass hvetemel
0,25 t.s. salt
125g smør el. margarin
3 s.s. rømme
Fyll:
1kg løk
1,5 t.s. salt
0,5 t.s. sukker
0,5 t.s. svart pepper
smør til steking
4 egg
1,5 glass rømme
litt rød pepper og muskatnøtt

Vi blander hvetemel, salt og smør og lager smuler av alt dette. Tilsetter rømme og lager deig. Deigen må hvile i kjøleskap i ca. 3 timer.
Mens deigen avkjøles, lager vi fyllet: løk i ringer, salt, sukker og pepper steker vi i smør eller margarin. men de stekes kun for å myke seg litt, ikke til brun farge :)
Egg, rømme og 0,5 t.s. salt, rød pepper og muskatnøtt pisker vi sammen og blander med stekte løk.
Deretter lager vi kakeform av deigen. Jeg gjør det i en silikon bakeform. Det er viktig at deigen har kantene, ikke bare bunnen. Også gjør jeg det enkelt med fingrene, rett i silikon formen!
Da legger vi løk fyllet inn i deigeform, og former en kake :) Den må bakes i ovnen i 180° varme i 35min. 
Serveres varm, vi spiser den med rømme. Den ligner litt på pizza, og neste gang skal jeg prøve å legge gulost på toppen.

Prøv og nyt løk smaken! Den er god! :)
P.S.
I dag var vi på kino og så på ¨Les Miserables¨. Anbefaler for de som liker musikk filmer. Jeg likte godt å lese boken, så likte jeg filmen kjempe godt.

Category: vasaris/februar | Added by: ievagallery (2013-02-20)
Views: 1608 | Tags: svogunu pyragas, løkkake | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]



Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

free counters
Entries archive