Saturday, 2024-05-04, 6:39 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

IEVA GALLERY


Publisher

Main » Articles » 2011 dienoraštis/diary2011/dagbok2011 » spalis/october

Vincento tortas. Spalio 7 d.
Prieš porą dienų atšventėme Vincento 8 mėnesių sukaktį. Su tortu :)
Padariau du tokius pačius tortus. Vieną - Vincentui, suvalgėme namuose, kitą nunešiau moteriškėms į mezgėjų klubą (SK-StrikkeKlubben - mezgėjų klubas). Turiu pasakyti, kad mano eksperimentas - iš dviejų receptų sukurtas naujas toras - tikrai pavyko. Iškepiau klasikinio medaus torto lakštus (tortukus dariau nedidelius, po 6 lakštus), o kremą dariau tikrojo Napoleono, tik jį parūgštinau citrinos sultimis, dėjau gerokai mažiau sviesto, vietoj jo dėjau šiek tiek grietinės ir pyliau daugiau pieno. Paruoštą kremą pagardinau smulkintais konservuotais vaisiais bei graikiniais riešutais. Tortus perteptus laikiau parą šaldytuve. Prieš valgant rekomenduotina palaikyti bent porą valandų kambario temperatūroj. Tortai gavosi tikrai labai skanūs, teks receptą tikslų surašyti norvegėms norvegiškai :)

Čia įdedu tik kremo aprašymą. Galima proporcijas koreguoti pagal torto dydį:
300g sviesto (tinka ir margarinas) - ištirpinamas puode, dedame
90g miltų (aš dedu "ekstra", tada būna mažiau gumuliukų), gerai išmaišome ir šiek tiek pakaitiname.
Atskirai prikaistuvyje užviriname beveik 1 stiklinę pieno su 250g cukraus.
į sviestą su miltais pilame pieną su ištirpusiu cukrumi, dedame 2 v.š. grietinės ir sukama, kol kremas atvėsta. 
Tada imušami 2 kiaušinių tryniai, įpilama apie 30g konjako (pyliau brendį "Alita")
Tuomet, kaip sakiau, gardinau kremą vaisiais ir riešutais. manau, pagal skonį galima pasirinkti ir kitokių pagardų. Gal kažkas mėgsta kokosų drožles, razinas, migdolus ir pan. Gal net marcipanų masė čia tiktų įmaišyti.
Tortas tikrai gaunasi visai kitoks, nei medaus, ir visai kitoks, nei Napoleonas. Tebūnie, pavadinsiu jį VINCENTO tortu, nes gimė jis Vincento gimimo proga :)
Medaus torto grietininis kremas lakštus visiškai suminkština. Šiame torte lakštai suminkštėjo, bet nepersigėrė visiškai, todėl tortas turėjo "gerą formą", ir turėtų labai tikti karštai vasaros dienai (nes pvz. grietininis pertepimas tokiu atveju nelabai tinka, tyžta šilumoj). Tiesa, su puošyba man kol kas sekasi sunkiai, nesu įgudusi... Manau, kiekviena šeimininkė gali pafantazuoti ir papuošti tikrai gražiau :)

Category: spalis/october | Added by: ievagallery (2011-10-07)
Views: 2178 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]



Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

free counters
Entries archive