Vakad ruošiausi kepti savo pirmą vyniotinį (desertinį). Tačiau taip jau gavosi, kad kepiau tik teoriškai (turėjau kitų darbų - kabinau užuolaidas :). O praktiškai vyniotinį iškepė Smiltė. Gavosi "Žiauriai skanus vyniotinis", kaip ji pati pavadino savo kepinį. Ir tikrai ji teisi. Vyniotinio neliko per porą valandų. Receptas čia. Biskvitas, mano nuomone, vos vos per saldus (nes dar ant viršaus barstoma pudra). Arba priklauso nuo tepamo įdaro. Smiltė įdarui naudojo močiutės lauktuves - trintas žemuoges su cukrumi, ir keletą šaukštelių abrikosų džemo. Skonis tikrai labai geras. Pats biskvitas išėjo šiek tiek gal per storas, sunkiau vyniojosi. Ir vienoj vietoj įlūžo. Gal irgi dėl storumo? Na, o čia - Smiltės sutiktuvėms mano iškepti vaniliniai keksai :). Produktai 12 - 14 keksų:
2 kiaušiniai 200 ml cukraus 125g margarino 100 ml pieno 1,5 a.š. kepimo miltelių 300 ml sijotų miltų 1 a.š. vanilinio cukraus Kremui: 125g margarino, kambario temperatūros 1 a.š. vanilinio cukraus 50 ml pieno daug cukraus pudros (manoji buvo spalvinta žemuogių skonio milteliais) - kiekio nerašau, nes nematavus pyliau. Originaliam recepte - 600-800 ml.
Aš kremo proporciją mažinau, ir kremo pilnai pakako, mano manymu. Dariau trečdalį. Jis LABAI saldus. Tad, jei kepurėlė būtų didesnė, ko gero per saldu būtų valgyti. Nors vaikams patiko. Tad spręskite pačios. Gaminimo eiga - elementari, tad neaprašinėsiu. Pradžioj sutrinamas margarinas su cukrumi, mušami po vieną kiaušiniai, plakama, dedami visi likusieji produktai. Receptas - Ingrid Hancock Bjerknes, iš knygos "Keksai", 2011 m.
|