Wednesday, 2024-05-01, 8:23 PM
Logged in as Guest | Group "Guests" | RSS

IEVA GALLERY


Publisher

Main » Articles » 2011 dienoraštis/diary2011/dagbok2011 » rugpjūtis/august

Kad jums seilė nutįstų išeinančios vasaros proga. Rugpjūčio 31d.
Visgi paskutinė vasaros diena, tad receptas būtinas. Iš tiesų šiandien kepiau dar vieną vyniotinį, bet nuotraukos dar nėra (ups, pusė vyniotinio jau suvalgyta - pavaišinau ir kaimynus...), tai nutariau įdėti kitą receptą, kepėme praeitą savaitę kartu su Smilte.
"Imbieriniai sausainukai du viename"
Taip pavadinu tik todėl, kad derinau du receptus - Sonatinos "Plonus švediškus imbierinius sausainius" bei IKI "Virtuvės paslapčių" imbierinius sausainius.
Taigi, mano receptas gavosi toks:
3 puodeliai miltų (puodelis - 250ml)
1,5 a.š malto cinamono
1,5 a.š. malto imbiero
1 a.š kepimo miltelių
1/3 puodelio grietinėlės (aš naudojau 18% riebumo, maisto gaminimui skirtą grietinėlę)
100 g cukraus
2 v.š. skysto medaus (jei turite sutirštėjusį, teks jį kiek pašildyti vandens vonelėje)
1 kiaušinis
100g sviesto

Sviestą su cukrumi ir kiaušiniais išsukti iki balto purumo. Mikseriu gerokai paplakti grietinėlę, supilti ją į cukraus ir kiaušinių putas. Dėti medų, sijoti miltus su prieskoniais, maišyti švelniai. Paskui minkyti. Tešla turėtų nelipti prie rankų. Gaunasi tokia gražutė, ruda. Padaliname ją į 4 dalis (tokius guzelius suplojame) ir dedame į šaldytuvą.  Kuo ilgiau ji ten šals, tuo lengviau kočiosis. (aš dvi dalis tešlos kočiojau po kokios valandos, nes jau buvo naktis, o rytui norėjau turėti šviežių sausainukų, tad kočiojosi pusėtinai.) Paskui imam po vieną tą suplotą tešlos guzą (kiti tuo metu tebešąla šaldytuve) ir kočiojame kuo ploniau, pasibarstę paviršių miltais. Dėl to, kad kepiau vėlai, tingėjau žaist su formelėmis, tad tiesiog plonai iškočiotą blyną supjausčiau kvadratėliais. Buvo greičiau ir paprasčiau, skonis nepagedo. Dėkui mano tinginukei paauglei, kuriai teko man talkinti, nes dar būčiau vargusi su tais sausainiais valandą ilgiau...
Antrąją porciją tešlos kepėme po 2 dienų (tiek galima drąsiai tešlą laikyt šaldytuve, sugesti nespės). Ji kočiojosi geriau, be to, sausainukai išėjo trapesni. Sausainėlius formelėmis išspaudė Smiltė, tad man beliko iškepti ir nupaveiksluoti, kad jums seilė nutįstų :) 
Skanaus! Dabar tikrai žinau, kad Kalėdoms nereiks pirkti dirbtinės tešlos. Reik dar turėti maltų gvazdikėlių (jie čia priklausytų pagal Sonatiną) ir turėsime tikrus ne tik švediškus, bet ir norvegiškus pepperkake, be kurių nė vienas norvegas tikriausiai neištvertų džiugaus Kalėdų laikotarpio :)

Category: rugpjūtis/august | Added by: ievagallery (2011-08-31)
Views: 834 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]



Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

free counters
Entries archive